Sakari Pälsin 131-vuotispäivän tervehdys

"Obeliski" on korkea luonnonkivi, jossa on melko huomaamaton reliefi sekä sen alla Sakari Pälsin nimi. Kivi on peräisin Sajaniemestä, kirjailijan lapsuudenmaisemasta. Muistomerkki pystytettiin merkkimiehen 110-vuotismerkkipäivänä vuonna 1992.

Sakari Pälsin muistomerkki, ”obeliski”, on korkea luonnonkivi, jossa on luonnonmateriaalin lisäksi vain matala kasvoreliefi sekä sen alla Sakari Pälsin nimi. Kivi on peräisin Sajaniemestä, kirjailijan lapsuudenmaisemasta. Se pystytettiin merkkimiehen 110-vuotismerkkipäivän kunniaksi vuonna 1992. Silhuetin suunnitteli professori Armas Hutri ja muistomerkki valmistettiin Someron kiviveistämössä.

Seppele Sakari Pälsin muistomerkillä

Sakari Pälsin 131-vuotispäivänä 9.7.2013 yhdistyksemme vei hänen muistomerkilleen luonnonkukkaseppeleen, joka sidottiin loppilaisista keskikesän aineksista. Seppeleen nosti muistomerkin laelle kaksi seuramme hallituksen jäsentä. Juhlatuokiossa luettiin ote kirjailijan omista ”muistoista”: kertomus siitä, kuinka hän itse syntyi  –  ”oli pikkuinen vielä”.

Kukat koristivat merkkikiveä vain syntymäpäivän ajan. Seppele oli ylhäällä obeliskin laella ja siihen kiinnitetty tervehdyskortti teksteineen riippui ohikulkijoille sopivalla lukukorkeudella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s