Lopen Santa Pirjon mäellä 1.8.2013

Lopen Santa Pirjon mäellä 1.8.2013

Kukkaseppeleen laskivat Loppi-seuran ja Sakari Pälsin seuran hallitusten edustajat. Kuvassa vasemmalta: Sanna Kallela, Ahti Gåpå, Eeva Sahari, Jukka Relas ja Mervi Suhonen.

Tilaisuudessa luettiin ote Sakari Pälsin kirjallisesta tuotannosta. Jukka Relas oli valinnut katkelman, jossa Pälsi pohtii, kuinka kotiseudun pienet yksityiskohdat saavat arvaamattoman arvon, kun ne nähdään kaukomailta paluun jälkeen, tuorein silmin.

Santa Pirjon kirkko on nykyisinkin käytössä olevaksi puurakennukseksi vanha: vuosilustoajoituksen mukaan sen rakennushirret on kaadettu vuosina 1665-1666. Hämmästyttävää kyllä, kirkko on säästynyt tulipaloilta. Nykyinen sisustus ei enää täysin vastaa alkuperäistä, mutta kapeissa kirkonpenkeissä pääsee kyllä eläytymään historiaan. Ainoa valaistus on ikkunoista virtaava päivänvalo ja virret lauletaan ihmisäänin ilman urkujen apua.

Rakennus on suosittu loppilainen nähtävyys ja kesäisin se palvelee seurakuntalaisia viikottaisissa iltahartauksissa sekä mm. vihkikirkkona. Talvisin kirkko on kylmillään ja lumeen peittyy myös Sakari Pälsin hauta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s