Sakari Pälsin syntymästä 132 vuotta – juhlapäivä Lopella

Sakari Pälsin muistomerkki luonnonkukkaseppeleineen

Sakari Pälsin muistomerkki luonnonkukkaseppeleineen

Sakari Pälsin seura on aloittanut uuden tavan juhlistaa heinäkuun 9. päivää, joka on Sakari Pälsin syntymäpäivä. Hänen syntymävuonnaan 1882 kuuluu tuolloin olleen hyvä heinäpouta. Kesäaurinko lämmitti juhlapäivää myös tänä vuonna.

  Obeliskia muistuttava muistomerkki on Lopen keskustassa kunnantalon edessä. Kiven ympäri kietaistussa narussa riippui juhlapäivän kunniaksi tekstikatkelma Pälsin tunnetusta poikajutusta ”Minä olin pikkuinen vielä”, jossa Saku muistelee omia ristiäisiään.
   Sama riemukas kertomus aloittaa myös tänä vuonna Rakveressa esitetyn kesänäytelmän ”Mina olin veel väikene”. Välkky pikku-Sakari selittää äidilleen, että hän kyllä muistaa, miten ristiäiset sujuivat – olihan hän itse päähenkilö, jota ilman koko juhlasta ei olisi tullut mitään niin kuin ei hänen syntymästäänkään.
  Ensimmäinen loppilaisista kesäkukista solmittu syntymäpäiväseppele vietiin muistomerkille vuosi sitten. Tänä vuonna perinnettä jatkettiin, ja tilaisuudessa oli muutakin ohjelmaa. Oli nimittäin aika esittää kauniit kiitokset yhdistyksemme perustamiseen tarmokkaasti osallistuneelle kotiseutuneuvos Ahti Gåpålle, joka oli myös seuramme ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän on nyt luopunut paikastaan yhdistyksen hallituksen jäsenenä, mutta on edelleen mukana toiminnassamme asiantuntijana. Kiitossanat lausui Sakari Pälsin seuran hallituksen jäsen Mirja Metsola, joka myös ojensi itse sommittelemansa kiitoskortin.
  Sakari Pälsin syntymäpäivän juhlahetki on yleisötilaisuus. Kiitämme kaikkia mukana olleita hyvästä tunnelmasta!
  Valokuva: Mirja Metsola
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s