Hannu Pälsi in memoriam

Sakari Pälsin poika Hannu (1932-2017) on poistunut keskuudestamme.

FM Hannu Pälsi työskenteli psykologina Valtionrautateiden palveluksessa ja asui Helsingissä.

Isä-Pälsin nimikkoseura on Hannulle kiitollinen siitä, että hän jo 1980- ja 1990-luvuilla antoi Sakarin elämäntyöstä kertynyttä aineistoa kotiarkistostaan tutkittavaksi muun muassa valokuvaaja Jussi Aallolle ja ohjaaja Mirja Metsolalle. Heidän omilla elämänurillaan Sakari Pälsillä on sen ansiosta ollut tärkeä paikkansa, ja kun Sakarin nimikkoseura vuonna 2012 perustettiin, olivat Aalto ja Metsola innokkaiden joukossa ja yhdistyksen ensimmäisen hallituksen jäseniä.

Nykyisin suuri osa Sakari Pälsin jälkeen jääneistä materiaaleista on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistossa. Kotiarkistossa säilyneiden kirjeiden ja valokuvien käytöstä teoksessamme ”Sakari Pälsi – Elämä ja työt” (2017) sovittiin perikunnan kanssa, Hannu Pälsin suosiollisella suostumuksella. Arkistotyössä ahersivat FT Jukka Relas sekä Mirja Metsola. Ilman tätä arvokasta lähdeaineistoa kirjamme olisi paljon ohuempi ja harmaampi kuin nyt!

Hannu Pälsi piti tarkasti huolen, että hänen värikkään isänsä muistelemiset muun muassa Lopella olivat tyylikkäitä, hillittyjä. Perhe ei halunnut taiteilijasielun kuuluisuutta, vaikka sellainen kirjailija-Pälsiin liittyykin, totta kai.

Hannu Pälsin elämäntyön muistoa jäävät vaalimaan tytär Marja Pälsi perheineen ja monet ystävät ja sukulaiset.

Ruusut Hannu Pälsille

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s