Tausta, perustaminen ja alku

Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia Sakari Pälsin työtä arkeologina, kirjailijana, kansatieteilijänä, tutkimusmatkailijana, valokuvaajana ja dokumenttielokuvaajana.

Seura perustettiin Lopella nimihenkilönsä 130-vuotispäivänä, 9.7.2012. Perustava kokous pidettiin Sajaniemen kylällä, missä on sijainnut myös Sakari Pälsin syntymäkoti.

Yhdistyksen edeltäjänä voidaan pitää Sakari Pälsin 100-vuotisjuhlallisuuksien järjestelytoimikuntaa, joka vuonna 1982 järjesti kymmeniä tapahtumia lukuisilla eri paikkakunnilla. Toimikunta oli arvovaltainen: mukana olivat mm. Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Sakari Pälsin tuotannon vakiokustantaja Otava sekä Kansallismuseo ja Helsingin kaupunginmuseo. Sakari Pälsin valokuviin, dokumenttielokuviin ja näytelmäkirjallisuuteen tutustui tuolloin noin 14 000 ihmistä.

Syystä tai toisesta nimikkoseura jäi kuitenkin perustamatta, kunnes idea nostettiin uudelleen esiin Lopella.

Yhdistyksen ensimmäisessä hallituksessa ovat edustettuina useimmat Sakari Pälsin elämäntyön osa-alueet: arkeologia, kansatiede, elokuva-ala ja valokuvaus. Hallituksessa on useita loppilaisia, myös sajaniemeläisiä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s